Böcker

Vi har skrivit och publicerat ett antal böcker. Beställer gör du genom att skicka ett mail till oss med dina adressuppgifter samt mobilnummer.

Innovation- Allt flyter

Uppfinnare och kreatörer i all ära men innovation är nog framförallt en fråga om klimat och förutsättningar.  Människan är till sin natur både uppfinningsrik, förändringsbenägen och kreativ. Men det är egenskaper vi använder när de behövs. När de inte behövs är det klokare att fortsätta som förut. Den här boken belyser just de där klimatskillnaderna. I vilka sammanhang är vi innovativa och i vilka försöker vi bevara traditionerna? Kan vi kanske påverka klimatet på olika sätt? Vill vi i så fall att innovationsklimatet skall bli varmare eller kallare? Och hur gör vi?
2015 Camilla Hending & Troed Troedson
"...Sammantaget rymmer boken många tankeväckande infallsvinklar på både innovation och tradition som är väl värda att fundera över för alla kategorier av läsare." Björn Nilsson, BTJ
PRIS: 190 kr inkl. moms och frakt

Polarisering - Om varför framgång allt oftare beror på synsätt

***SLUTSÅLD***

När någon ser sönderfall, krackelerande samhällssystem och ökande brister ser någon annan nybygge, utrymme för radikal förbättring och effektivare resursutnyttjande. Skillnaden beror på att vi har så olika synsätt. Självklart kommer vi då också att vara oense om ifall världen utvecklas till det bättre eller till det sämre. Den här skillnaden i synsätt leder till en ökande polarisering. Men polarisering betyder också att vi behandlar våra glasögon så att de filtrerar bort oönskade reflexer, störande blänk och bländande solstrålar. Polariseringen gör helt enkelt att vi ser klarare. Det är precis vad den här boken, och dess författare, vill. Genom att göra samhällsförändringen tydligare, skiljelinjerna skarpare och konsekvenserna mer färgstarka kan vi faktiskt få en mer nyanserad bild av vad som verkligen pågår.
2014 Camilla Hending & Troed Troedson
“Läsningen var mycket förnöjsam. Ni sätter på ett undersäljande sätt (engelskans "deadpan") unika ord på ett område som ofta slarvas bort i plattityder och så kallad "wishful non-thinking". Jag känner mig intelligentare av att ha läst Polarisering..” Magnus Lindkvist, framtidsanalytiker
PRIS: 212 KR inkl.moms och frakt

Allt eller det allra mesta du trodde du visste om EU är antagligen helt fel

Myten om EU-förbudet mot böjda gurkor är bara toppen av ett isberg. Med exempel efter exempel visar den erfarna EU-journalisten Ylva Nilsson att det överhuvudtaget är mycket lite som stämmer, av vad en hyggligt allmänbildad svensk tror sig veta om EU. Ylva Nilsson lyfter fram hur nyhetsindustrin och nationella politiker med lättsmälta nyhetsunderhållning skapar en berättelse för oss om EU.  Det är en berättelse som smickrar Sverige och svenskarna men samtidigt effektivt avstänger oss från vad som egentligen sker i världen och i Europa. Utan en fjärde statsmakt med samhällsansvar haltar vår demokrati på tre ben – hur ska vi kunna delta i en utveckling som rör oss när vi inte får veta vad som händer? Och vad gör detta i så fall med den svenska samhällsdebatten?
2014 Ylva Nilsson är EU-journalist sedan 1988 med bland annat 12 års placering i Bryssel som EU-korrespondent för Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Hon sitter även insynsrådet för Svenska Institutet för Europastudier.
..."Boken är pedagogisk och reder ut exempelvis de uppmärksammade besluten kring lakritspipan, idrottsmomsen och vargjakten. En relevant bok särskilt i år med tanke på EU-parlamentsvalet." Jorun Koca Jakobsson, BTJ
PRIS: 149 kr inkl.moms och frakt

Don´t Panic (eng)


2004 Troed Troedson
PRIS: 129 kr inkl.moms och frakt